ENG LIT LAT

Uudised

Trüki

21. detsember 2010
20.12.2010 Pärast Coca-Cola liitumist Telema süsteemiga on Eesti kaubandusest kaetud ligi 95%
Käesoleval nädalal algas Prisma ja Coca-Cola vahel EDI tellimuste vahetus Telema süsteemi abil. Telemal on hea meel teatada, et pärast Coca-Cola HBC Eesti AS liitumist Telema EDI süsteemiga on Telemaga seotud hinnanguliselt 95% Eesti kaubandusest.

Just toidu- ja esmatarbekaubanduses on elektroonilised tellimused ja arved tänaseks reegel, mitte erand. Telema süsteemi kasutab Baltikumis üle 2800 poe ja üle 900 tarnija, kes moodustavad omavahel ligi 30 000 e-tarne paari. Peamiselt vahetatakse e-tellimusi ja e-arveid, kuid ka e-saatelehti, e-tarnekorraldusi ja muid kaubadokumente.

Telema kui EDI operaatori ülesandeks on dokumentide transport (adresseerimine, kasutajaõiguste valideerimine), ning nende töötlemine (konventeerimine ühest formaadist teise). See tähendab, et süsteemiga liituvatel ettevõtetel on võimalik saata ja vastu võtta dokumente kõigilt olemasolevatelt võrguliikmetelt ühekordse liidestuse abil. Peamine võit EDI dokumentidest on ajasääst, vigade vähenemine, lühemad tarneajad ning paranenud kaupade kättesaadavus lõpptarbijale. Eeltooduga kaasneb e-dokumentide kasutajale oluline rahaline võit.

Käesoleval aastal vahetavad Eesti kaubandusfirmad Telema kaudu ligi 5 miljonit erinevat elektroonilist kaubadokumenti, 2009. aastaga võrreldes tähendab see 40% kasvu.
Telema AS