Bolt Market kasvab koos Telema EDI-ga

E-arveldus, EDI, Uudised

Bolt Market kasvab koos Telema EDI-ga

Bolt, Euroopa 2020. aasta kuumim ükssarvik, on tuntud tegija kogu Euroopas. Alustades taksoteenusest, laienedes autorendi, elektritõukerataste ja toidukulleriteni. Kuid see pole veel kõik. Järgmiseks eesmärgiks on pakkuda konkurentsi ka turu suurimatele supermarketitele. 

2021. aasta septembris avas Bolt oma pilootprojekti käigus uued laokauplused. Pakkudes oma valikus enam kui 1500 toodet ja vaid 15-minutilist kohaletoimetust lõid nad laineid juba turule tulles. Sama aasta oktoobri lõpuks oli Bolt Market avanud viis poodi Tallinnas, ühe Tartus ning esimesed laopoed on juba avatud nii Riias, kui ka Vilniuses.

 

Järgmine peatus Euroopa, aga kuidas?

Järgneva paari kuu jooksul plaanib Bolt sama teenuse turule tuua veel 10 riigis. Kuidas aga plaanitakse kõiki neid tellimusi ja arveid hallata? Võtmesõnaks on siin automatiseerimine.

Alates 2017. aastast on Bolt kasutanud elektroonilist arvete kinnitamise ja kulude jaotamise teenust Telema eFlow. Bolt Marketi jätkab eFlow kasutust, kuid tarnijatega arvete ja tellimuste vahetamiseks tuleb appi ka Telema EDI Buyer.

 

Miks valis Bolt just Telema EDI?

Telema EDI Buyer teenust kasutades ei teki andmete sisestamisel hooletusvigu ning dokumendid liiguvad automaatselt. Nii aitab EDI säästa nii aega, kui ka ettevõtte ressursse. Oktoobris 2021 on Bolt oma partneritega vahetanud üle 5000 EDI dokumendi. Andes sellele arvule veidi konteksti – kõikide nende arvete käsitlemiseks peaks kolm inimest töötama 8 tundi päevas terve ühe kuu. Tänu EDI Buyer teenusele saab sama töö tehtud mitmeid kordi kiiremini ning töötajad saavad oma tähelepanu suunata olulisematele ülesannetele.

Telema EDI võrgustik võimaldab elektrooniliselt andmeid vahetada ligi 5000 müügipunktiga ning 1400 tarnijaga kõikjal Baltimaades. Bolt Marketi tarnijate hulka kuuluvad näiteks Bambona, Atria, Valio, Leibur, Eesti Pagar, Tere, Maag Grupp, Saku Õlletehas, HKScan, Estover, Saarionen, Premia, Orkla ja paljud teised.

Loe rohkem Telema e-arveldusest