Baltic Champs – kasvada aitavad robotid ja EDI

EDI, EDI Supplier kliendilood, Kliendilood, Uudised

Baltic Champs – kasvada aitavad robotid ja EDI

Ingliskeelne sõna “champs”, tšempionid, seostub esmalt spordiga. Kuid see blogipostitus ei räägi sportlikest saavutustest, vaid oma ala liidritest täiesti teises vallas. UAB “Baltic Champs” on suurim seenekasvatusettevõte Balti riikides. Firma müüb oma toodangut üle 100 kliendile, tarnides kaupu enam kui 200 sihtkohta.

Ettevõte on oma tegevuse igas etapis täielikult tehnoloogia ja innovatsiooni usku. Tootmise ehk seente kasvatamise jaoks töötatakse välja tehisintellektil põhinevat robotitehnoloogiat. Selle eesmärk on vähendada tehnoloogilise protsessi riske ja kestust ning tõsta produktiivsust ja seente kvaliteeti (loe lisaks siit).

Alates 2013. aastast on Baltic Champs kasutanud Telema EDI teenuseid. Täna vahetavad nad EDI-dokumente 10 suurima jaemüügiettevõttega nagu Maxima, Rimi, Palink, Rivona, Sanitex ja teised. Igakuiselt saadetakse Telema võrgu kaudu e-dokumentidena üle 500 arve.

Baltic Champsi finantsjuht Daiva Norvilaitė jagab oma kogemusi:

 “EDI lahendus säästab palju väärtuslikku töötajate aega. Me ei skanni enam allkirjastatud arveid, et saata neid klientidele e-posti teel. Selle asemel liiguvad e-arved meie majandustarkvarast Rivilė turvalise EDI-kanali kaudu klientide majandustarkvarasse vaid ühe klikiga. Rivilė pakub ka mugavat funktsionaalsust, mis annab teada, kui saadetud arve on jõudnud Telema süsteemi. See võimaldab meil vältida vaidlusi klientidega saatmata dokumentide pärast.”

Tulevikuplaanide kohta jätkab Daiva: 

“2021. aastal kavatseme laiendada Telema EDI kasutamist, alustades  lisaks EDI arvete saatmisele ka ka EDI-tellimuste vastuvõtmise. See vähendab andmete käsitsi sisestamist ja vigu, seega loodame hoida kokku veel rohkem aega. Kõik teavad, et aeg on raha – tähendab, et suudame oma kulusid veel optimeerida.”

Baltic Champs alustas seenekasvatusega 1994. aastal. Kahekümne viie aastaga on ettevõte kasvanud üheks suurimaks kultuurseente tarnijaks Euroopas, olles tööandja 550 inimesele. Firma toodangut turustavad lisaks Baltikumi jaemüüjatele ka suured rahvusvahelised jaeketid, nagu ICA, Axfood ja Coop. Ettevõtte käive oli 2020. aastal 34,7 miljonit eurot.