Rico OÜ: ”Meie tootevalik Selveris kahekordistus”

Kliendilood, PDS, PDS kliendilood, Uudised

Rico OÜ: ”Meie tootevalik Selveris kahekordistus”

“Tänu Telema PDS-ile ei tundu pakkumiste tabelid enam tüütu kohustusena ning nende tegemine on kindlasti kümme korda kiiremaks muutunud,” räägib Rico OÜ juhatuse liige Reimo Nebokat. 

Rico OÜ tootevalikus on ligikaudu 200 erinevat kaubaartiklit, millest 180 on erinevate kaupluste aktiivses sortimendis. “Kõige suurema valiku Amii küünlaid leiab Apollo kauplustest, kuid meie tootevalik uueneb ja laieneb igal aastal,” lisab Nebokat. Pidevalt kasvav ja uuenev sortiment on vaid üks põhjustest, miks Rico OÜ on otsustanud jaekettidele ja suurklientidele pakkumiste tegemiseks kasutada Telema PDS lahendust.

 

Pakkumisi tehes pole vigade jaoks aega

Nagu paljudel teistel tootjatel, on ettevõtte jaoks kõige kiirem aeg just jõulueelne periood. “Koostame erinevaid pakkumisi jaekettidele ning suurklientidele üle Eesti. Pühade lähenedes lisanduvad püsisortimendile ka hooaja- ning kampaaniapakkumised. Kaupluste vaates on kõik need tooted erinevates kategooriates. Tagatipuks langevad kõigi pakkumiste tähtajad ühte väga lühikesse ajavahemikku,” seletab Nebokat.

“Mõne nädala jooksul tuleb esitada 10–15 kampaaniapakkumist. Igal kliendil on omad nõudmised vormidele ning valikutes on erinevad tooted. Isegi suurepärase Exceli oskusega töötajal võivad copy-paste käsklust kasutades tekkida vead triipkoodi, miinimumkoguse või hullemal juhul toote hinna lisamisel,” toob Nebokat murekohad esile.

Vanasti tulid pakkumistes tehtud vead välja alles pärast kaupluselt esimese ostutellimuse saamist. “Aga siis on juba hilja muudatusi teha, kuna müük on planeeritud konkreetsele ajaperioodile ning tellimuste täitmise nõudmised on lepingutes sätestatud. Pakkumisi tehes pole meil vigade jaoks aega.”

 

Protsesse optimeerides konkurentsivõimeliseks

Haapsalust pärit perefirma Rico on vaid paari aastaga suutnud oma turuosa märkimisväärselt kasvatada. Tänaseks on kaubamärgi Amii tooted saadaval rohkem kui 100 kaupluses üle Eesti. Üheks edu võtmeks on pidev protsesside optimeerimine ning parimate praktikate kasutamine.

“Ettevõtlust alustades on tootmiskulud ja toodete omahind kõrge ning hinna alusel konkureerida on väga keeruline. Seega otsustasime kohe alguses, et panustame kvaliteedile ja efektiivsusele. Alustasime eksklusiivsete küünalde tootmist ja soovisime kasutusele võtta parimaid võimalikke lahendusi tööprotsesside optimeerimiseks,” kirjeldab Nebokat ettevõtte algusaegu.

Väikese ettevõtte puhul on Telema PDS juurutusprotsess üsna lihtne. “Ka tooteinfo haldamiseks tahtsime kasutusele võtta parima praktika lahendused. See võib väikeettevõtte puhul tunduda ülepingutusena, kuid on tegelikult olnud taustal määrava tähtsusega. Nii ei ole meie kasvul ning jaekettidesse pürgimisel tekkinud pea mingeid takistusi.”

 

Prisma poolt soovitatud

Telema teenusteni jõudis Rico OÜ tänu Prisma soovitusele. “Algusest peale oli meile selge, et kui jaeketid seda süsteemi kasutavad, siis tasub ka meil Telema lahenduste juurutamine ette võtta. Telema suurimaks eeliseks on lai võrgustik. Tuhanded kauplused ning tarnijad juba kasutavad Telema lahendusi ning kõige mugavam viis tundus astuda juba liikuvale rongile,” selgitas Nebokat.

Telema PDS lahenduse puhul tõi Nebokat välja tänu tooteandmete ühesusele (mõõdud, kirjeldused, pakendamine) ning mugavale haldusele kokku hoitud aja. “Telema PDS tagab, et pakkumised ei jää ka hooajavälisel ajal tegemata. Pakkumiste tabelid ei tundu tüütu kohustusena ning sortimendipakkumiste tegemine on kindlasti kümme korda kiiremaks muutunud. Tooteid saab pakkuda julgemalt ja kiiremini”.

 

Tootevalik Selveris suurenes kaks korda

Lisaks ajasäästule näeb Nebokat Telema PDS lahenduse positiivset mõju ka käibe kasvule: “Usume, et suutsime Selveri jõulusortimendis oma tootevalikut kaks korda suurendada just tänu Telema PDS lahendusele ning mugavale pakkumiste koostamisele!”

 

Loogiline ja töökindel

Telema eelistena toob Nebokat välja meeldiva kliendisuhtluse ja laia pakutavate lahenduste valiku. “Telema tooted ja teenused on väga lihtsasti kliendi poolt mõistetavad. Need on loogilised ja samas töökindlad, mis on oluline suure andmemahu korral. Ka Telema klienditeenindus on väga personaalne ja vahetu. Mulle ei meenu mitte ühtegi lahendamata jäänud küsimust.” Lisaks Telema PDS-ile kasutab ettevõte ka EDI Supplier lahendust jaekettidelt tellimuste vastu võtmiseks.

 

Ettevõttest Rico OÜ

Haapsalust pärit pereettevõte Rico OÜ toodab käsitööna Amii lõhnaküünlaid ja aroomivahasid. Rico OÜ tootevalikus on ligikaudu 200 erinevat kaubaartiklit. Kokku on ettevõttes 6 töötajat ning ettevõttes on kasutusel Merit Tarkvara. 2022. aasta jooksul vahetas Rico OÜ 100 partneriga rohkem kui 1800 elektroonilist dokumenti.

 

Soovid teha sortimendipakkumisi kümme korda kiiremini?

Jäta meile oma kontaktandmed ning me tutvustame Telema PDS lahendust ka sulle. 

  • (kohustuslik)