Telema EDI toetab Shroomwelli rahvusvahelist kasvu

EDI, EDI Supplier kliendilood, Uudised

Telema EDI toetab Shroomwelli rahvusvahelist kasvu

Shroomwell, tuntud oma uuenduslike ja tervislike seenepõhiste toodete poolest, on kiiresti kasvanud Eesti roheinnovatsiooni liider. Alates asutamisest 2014. aastal on ettevõte laienenud rahvusvaheliselt, pakkudes funktsionaalseid seenetooted 19 riiki. Nende tooteportfell hõlmab eliksiire, spreisid ja tinktuure, mis on valmistatud seenekultuuridest nagu Lion’s Mane, Reishi ja Shiitake.

Kiire laienemine tõi endaga kaasa keerukusi tarneahela juhtimisel ja tellimuste käsitlemisel. Shroomwell otsis lahendust, mis võimaldaks automatiseerida tellimuste töötlemise, vähendada vigade arvu ja parandada tõhusust.

shroomwell

Selver soovitas andmevahetuseks Telema EDI süsteemi

2020. aasta mais, kui tooted saadi müügile Eesti ühte suurimasse jaeketti Selver, muutus aktuaalseks ka andmevahetuse automatiseerimine EDI abil. EDI (elektrooniline andmevahetus) võimaldab töödelda masinloetavaid tellimusi ning saata klientidele masinloetavaid arveid.

Shroomwell (siis veel Chaga nime all) alustas Telema veebipõhise WEB Supplier teenuse kasutamisega ning 2020. aasta novembris liiguti järgmisele tasemele, liidestades oma majandustarkvara Telema EDI Supplier teenusega. Shroomwelli logistikajuht Terry Tamme sõnul läks integratsioon väga sujuvalt:

“Olime samaaegselt juurutamas Directo majandustarkvaras tootmis- ja laomoodulit. Tooteandmed olid meil selleks hetkeks juba korras, koodid olemas nii toodetel kui klientidel. Kuna Directo on Telema sertifitiseeritud partner, oli EDI kasutuselevõtt Shroomwellil väga kiire ja peaaegu märkamatu.”

EDI kasutuselevõtt suurendas oluliselt andmete täpsust

Pärast Telema EDI juurutamist saavutas Shroomwell järgmised tulemused:

  • Tööprotsesside automatiseerimine: Käsitsi tellimuste sisestamine asendus elektroonilise andmevahetusega, mis vähendab sisestamisvigade arvu ja vabastas töötajate aega.
  • Kiirenenud tellimuste töötlemine: Automaatne tellimuste töötlemine kiirendab kogu protsessi, tagades, et ladu saab kiiresti ja täpselt kätte kõik vajalikud tellimused, parandades seeläbi ka tarnekindlust.
  • Andmete täpsus ja läbipaistvus: Elektrooniline andmevahetus tagab täpsete andmete kättesaadavuse ja reaalajas jälgimise, mis vähendab vigade arvu ja parandab tarneahela läbipaistvust.

Shroomwelli logistikajuht Terry Tamm toob välja, et EDI kasutuselevõtt muutis nende tööprotsessid palju sujuvamaks ja võimaldas keskenduda olulisematele ülesannetele:

“EDI lahendus tasub kindlasti kasutusele võtta, mahu kasvades pole muidu lihtsalt võimalik välistada vigade arvu, mis käsistsi sisestamisega kaasneb. Tarnekiirus on parem tänu sellele, et ladu saab info komplekteerimiseks kiiremini kätte ja tellimuste sisestamise asemel jääb aega üle tegeleda muude oluliste asjadega.”

EDI on rahvusvahelise kasvu kiirendi

Telema EDI integreerimine Shroomwelli süsteemidesse on olnud edukas, tuues kaasa olulisi parendusi operatiivses tõhususes ja andmete täpsuses. Shroomwell on nüüd paremini valmis vastama rahvusvahelise turu nõudmistele ja suunama oma ressursse uuenduslike toodete arendamisse ja laienemisse uutele turgudele. Tamme sõnul:

“Telema EDI lahendus on meie tarneahela juhtimist oluliselt lihtsustanud. Tellimuste töötlemine on nüüd palju kiirem ja täpsem, mis on eriti oluline meie rahvusvahelise laienemise valguses.”

Shroomwell plaanib edaspidi laiendada EDI kasutust Lätis ja Leedus, hõlmates veelgi rohkem partnereid ja optimeerides tarneahela haldust nendel turgudel. EDI lahendus toetab nende jätkuvat kasvu ja rahvusvahelise turu laienemist.

Shroomwell

Shroomwell, endine Chaga OÜ, on 2014. aastal loodud Eesti roheinnovatsiooni ettevõte, mis valmistab tervisetooteid ning arendab meditsiiniseente teadust. Nad ekspordivad funktsionaalseid seenetooteid 19 riiki ja rajasid 2022. aastal Eestis esimese seente uurimise keskuse. Shroomwelli tiimis on üle 40 inimese ning 2023. aasta käive oli €1,7 miljonit. Shroomwell kasutab majandustarkvara Directo ning andmevahetuseks klientidega Telema EDISupplier lahendust.

Vaata lisa: Telema EDISupplier