EDI annab Urban Farmi kasvule hoogu juurde

EDI, EDI Supplier kliendilood, Kliendilood, Uudised

EDI annab Urban Farmi kasvule hoogu juurde

Vertikaalaiandusega tegelev Urban Farm OÜ kasutab Telema EDI Supplier teenust viimased paar aastat. Urban Farmi asutaja ja juht Artur Sirkel on veendunud, et ilma Telema EDI lahenduseta oleks ettevõtte kiire kasvuga kaasnev tellimuste ja arvete haldamine töömahukas ja kulukas.

Urban Farm OÜ alustas oma tegevust 6 aastat tagasi ning oli siis Eestis esimene vertikaalaiand. Enamus toodangust valmib jaekettides kohapeal – peafarmis külvatud ja idandatud taimede kasvatamine toimub poodides asuvates külmkapi sarnastes kasvuhoonetes. See on ainus viis pakkuda linnainimestele kõige värskemaid võrseid väikseima jalajäljega. Nii saab ettevõtte toodangut ka suurematest Rimidest, Selveritest ja Kaubamajast. Teine osa toodangust müüakse restoranidele. Urban Farm teeb koostööd Tallinna tipprestoranidega, kusjuures kliendid on ka mõlemad Eestis Michelini tärni pälvinud restoranid.

Telema teenused võeti kasutusele aastal 2021, kui Urban Farmi tegevusmahud olid oluliselt kasvanud. Kuigi Tõnis Siigur OKO restoranist soovitas Telema peale mõelda juba Urban Farmi loomise hetkel, jõuti kasutuselevõtuni siiski hiljem. Siis, kui tellimuste maht kasvas nii suureks, et nende töötlemiseks kuluv aeg hakkas liigselt röövima muidu klientidele või tootmisele minevat tähelepanu.

 

Telema EDI Supplier – kiiresti kasutuselevõetav

Urban Farmis on kasutusel Merit Aktiva majandustarkvara. Kuna Merit on Telema hea koostöötpartner, võttis Telema EDI Supplieri juurutusprotsess aega vaid umbes nädala. “Soovisime lahendust, mida saaksime võimalikult kiiresti kasutusele võtta,” kommenteerib Sirkel.

EDI Supplieri teenuse puhul jõuavad ostjate poolt tehtud tellimused Meritisse läbi Telema automaatselt. Meritis saab tellimusi kohe töötlema hakata ning andmeid ei ole vaja käsitsi sisestada. Seejärel saab Urban Farm koostada Meritis arve, mille Telema tõlgib omakorda ostjate jaoks sobivasse formaati ning toimetab automaatselt omakorda ostja majandustarkvarasse. Taoline e-andmevahetus võimaldab loobuda andmete pidevast ümbertrükkimisest nii ostja kui müüja poolel, tuues kasu mõlemale osapoolele.

 

telema edi lahendus

Elektrooniline andmevahetus säästab aega ja raha

Alates 2021. aastast, mil võeti kasutusele Telema EDI Supplier, on ettevõtte dokumendimaht kasvanud pea 400 dokumendini kuus, kusjuures tehingute hulk kasvab pidevalt. Ainuüksi käesoleva aasta jooksul on Urban Farm EDI teel vahetanud 2700 dokumenti, mis on 50% rohkem kui kogu 2022. aasta jooksul kokku.

„Kui ma peaks ise kõik need tehingudokumendid süsteemi sisestama, siis see oleks ikka meeletu töö. Tegelen ettevõttes müügi- ja tootmise juhtimisega ning töötan rohkem arvuti taga. Olgugi et teen seda ise, on minu jaoks väga oluline, kas veedan arvuti taga tunni, kaks või kolm,“ lisas Sirkel. Inimese sekkumiseta tekib vähem hooletusvigu ja mis peamine – tekib arvestatav rahaline kokkuhoid.

Artur Sirkel ei tee saladust, et mõõdab oma tööprotsesside ajakulu ja iga tema töötund on väga väärtuslik. „Nüüd saan andmete sisestamiselt säästetud ajaga leida uusi kliente, kes tooksid mulle igakuiselt sisse 1000–2000 eurot, aastas seega üle 10 000 euro. Või ehitada uut tootmispinda pakkuvaid kasvuhooneid,“ tõi ta näiteid.

 

Uute automatiseerimislahenduste ootel

Artur Sirkel on seda meelt, et automatiseerimise eest kaasaegses maailmas ei pääse. Ja kes tahabki pääseda–automatiseerimine hoiab lisaks inimeste tööajale kokku ka muid kulusid – alates meilipostkastide serveriparkidest kuni raamatupidaja arvuti ja laualambiga töökohtadeni.

„Järgmisel kevadel on meil ilmselt juba kolm korda rohkem dokumente. Suvisel aiandushooajal on müük väiksem, kuid talvel ja kevadel suureneb see oluliselt. Näen juba ette, et Telema teenusest saadav väärtus mitmekordistub,“ tõdeb Artur Sirkel.

Sirkli sõnul on tal hea meel omada Telema-sugust partnerit. „Telema koostööpartnerina on väga meeldiv, ma tean täpselt, mis visioon ja positsioon neil turul on,“ rääkis Sirkel. “On boonuseks, et Telema on valmis mind aitama ja suunama ka teiste kasulike lahenduste ja tarkvarade poole ning tutvustama, kui palju võimalusi tegelikult veel olemas on. Teades, kui palju investeerib Telema oma süsteemide ja toodete arengusse, saab olla kindel, et lähiaastatel tuleb Telemast põnevaid lahendusi veelgi.”

Loe lisa EDI Supplieri kohta või võta meiega ühendust.

  • (kohustuslik)