Kas EDI on suurettevõtete privileeg? ASBK tõestab vastupidist

EDI, EDI Supplier kliendilood, Uudised

Kas EDI on suurettevõtete privileeg? ASBK tõestab vastupidist

Vahel, kui arutelu all on tarneahela automatiseerimine ja elektrooniline andmevahetus (EDI), kipuvad väiksemad ettevõtted arvama, et see pole nende jaoks. Neile tundub, et automatiseerimine puudutab vaid suuremaid ettevõtteid, mille tulud ulatuvad sadadesse miljonitesse eurodesse.

ASBK UAB, VARTA ametlik edasimüüja Leedus, kasutab Telema EDI edukalt alates 2017. aastast. ASBK-d seovad edasimüügilepingud kõigi Leedu suuremate jaemüüjatega: Maxima, Rivona, Ermitažas, Moki veži, Helso, Pigu.lt, Getz Leedu, Aibės Logistika jt, kokku umbes 100 partneriga.

Direktor Arvydas Grigaliūnas kommenteerib: „Esialgu tekkis EDI kasutamise vajadus partnerite tõttu. Mitmed suuremad jaemüüjad, kellega olime aastaid koostööd teinud, võtsid kasutusele EDI, edastades kõik tellimused ja muud tehingudokumendid elektrooniliselt. Et saada osa müügitellimuste lihtsama ja hõlpsama töötlemise eelistest, liitusime ka meie Telema EDI-teenustega.”

“Kui tellimused hakkasid Telema EDI süsteemi kaudu saabuma otse meie majandustarkvarasse Rivile, vähenes oluliselt vigade arv. Suutsime tellimusi töödelda senisest kiiremini, hoides iga päev kokku hulgaliselt töötajate aega,” jätkab Arvydas Grigaliūnas.

ASBK poolt esindatavaid tooteid tarnitakse 170 lattu ja kauplusesse kogu piirkonnas. Igakuiselt väljastab ettevõte ca 1200 arvet, millest ligikaudu 85% liiguvad elektrooniliselt Telema EDI kaudu.

“EDI veel üks positiivne külg on see, et lisaks tellimustele liiguvad ka e-arved kiiresti ja mugavalt. Tarkvarast Rivilė saab saata e-dokumente otse kliendi tarkvarasse vaid ühe hiireklõpsuga,” selgitab Arvydas Grigaliūnas.

Ettevõte on oma otsusega automatiseerida tarneahela andmeedastus väga rahul.

„Hindame kõrgelt Telema EDI-teenuste kvaliteeti ja sellega kaasnevaid hüvesid. Alates juurutamisprotsessist kuni igapäevaste küsimusteni – Telema on proaktiivselt lahendanud kõik juhtumid. Täna hindame Telemat kui usaldusväärset partnerit ning soovitaksin Telema teenuseid kindlasti ka teistele väiksematele ettevõtetele,“ teeb direktor kokkuvõtte.

ASBK UAB asutati 2002. aastal. Ettevõte tegeleb akude, patareide, valgustite, lukkude, puhastusvahendite, elektritarvikute, kleeplintide jms müügiga. ASBK palgal on 10 kvalifitseeritud  töötajat ja ettevõtte 2022. aasta käive oli 2,4 miljonit eurot.

Lugege lisateavet teenuse Telema EDI Supplier kohta või võtke meiega ühendust.