Telema EDI toetab Kuldiga traditsioone

EDI, EDI Supplier kliendilood, Kliendilood, Uudised

Telema EDI toetab Kuldiga traditsioone

Kuldīga leivatööstus Lätis on Telema klient alates 2012. aastast. Ettevõte hoiab au sees traditsioonilisi küpsetusvõtteid ja kohalikku toorainet, aga nende tarneahelaprotsesse toetab tipptasemel tänapäevane EDI-tehnoloogia.

Läti väikelinnas Kuldigas 55 aastat tagasi asutatud leivatööstusel on muljetavaldav ajalugu.  Täna annab ettevõte tööd ligi 100 inimesele, kelle abil valmib kuus umbes 200 tonni erinevaid leiva-, saia- ja pagaritooteid. Firma toodangut müüakse nii oma poodides kui ka toidukauplustes üle kogu Läti. Suurim nõudlus Kuldīga pagaritoodete järele on Rimi ja Maxima jaekettides.

Ettevõtte edu ja kasv põhinevad suuresti traditsioonidel. Tooraine hankimisel eelistatakse alati kohalike tootjate pakutavat. Traditsioonilised küpsetusvõtted on võimaldanud Kuldīga leivatööstusel aja jooksul säilitada toodete ühtlast kvaliteeti ja maitset. Ettevõtte juhi Lauris Stolbovsi sõnul on konkurents turul aga karm:

“Tähtis pole mitte ainult valmistada häid traditsioonilisi tooteid, mida inimesed osta soovivad, vaid juurutada ka tänapäevaseid tehnoloogiad, mis aitaksid need tooted turule viia.”

Kui Kuldīga leivatööstus hakkas tegema koostööd suurte jaekettidega, mõistis ettevõte selgelt vajadust oma protsesse automatiseerida. Kasutusel oleva majandustarkvara Horizon funktsionaalsus võimaldas kaubanduspartneritega kasutusele võtta elektroonse dokumendivahetuse (EDI). Andmevahetuspartneriks otsustati valida Baltikumi kõige kogenum EDI-operaator Telema.

EDI-dokumendivahetus on täielikult integreeritud olemasolevasse majandustarkvarasse Horizon Telema EDI mooduli kaudu. Jaemüüjate e-tellimused jõuavad otse majandustarkvarasse, kus neid saab kohe käsitleda, vältides andmete käsitsi sisestamist ja kopeerimist. E-dokumendid on toonud ettevõtte protsessidesse suurema täpsuse ning aidanud vähendada arusaamatusi ja vigu kaubadokumentide voos.

Kuldīga leivatööstus saab läbi Telema süsteemi iga päev sadu EDI-tellimusi. Nende koostöö suurte jaekettidega on muutunud sujuvamaks ning Telema EDI moodul majandustarkvaras Horizon muudab dokumendivahetuse Rimi ja Maxima kauplustega imelihtsaks. Firma pearaamatupidaja Jana Dembovska kinnitab:

“Koostöös Telemaga ei ole olnud mingeid probleeme – teenus on sujuv ja mugav. Peamine eelis on see, et tellimused laekuvad automaatselt majandustarkvarasse Horizon ja nende käsitsi ümbertrükkimisele ei pea me raiskama enam minutitki.”

2020. aastal alanud pandeemia ei ole Kuldīga leivatööstuse äri töötempot oluliselt mõjutanud. Vaatamata ärevatele aegadele söövad inimesed ikka leiba ja paljud on jäänud truuks oma armastatud kaubamärgile. Kuldīga leiva- ja saiatoodetega kasvavad üles koguni uued põlvkonnad, sest ettevõtte toodangut eelistavad paljud Läti koolid ja lasteaiad. 

“Tellimusi järgmise päeva tarneteks võtame vastu nii e-tellimustena kui ka telefoni teel. EDI-tellimuste töötlemine on oluliselt kiirem ja toetab meie põhimõtet, et õige kogus toodangut oleks õigel ajal õiges kohas. Iga päev küpsetame just nii palju kui meie kliendid järgmisel päeval vajavad,” täpsustab ettevõtte juht Lauris Stolbovs.

Leivatööstuse toodangust huvitatud kauplustel soovitab firma kohe alustada EDI-ga, sest see on kõige tõhusam viis tellimuste, saatelehtede, arvete ja teiste kaubandusdokumentide vahetamiseks. 

Põnev fakt:

Mis aastaajal süüakse Lätis kõige rohkem leiba?

kevadel / suvel / sügisel / talvel