Via3L: Dokumentide kiire liikuvus logistikas on kriitilise tähtsusega

3PL kliendilood, EDI, Kliendilood, Uudised

Via3L: Dokumentide kiire liikuvus logistikas on kriitilise tähtsusega

„Via3Li jaoks on oluline, et äriinfo liiguks turvalist ning standardset kanalit pidi ja info liikumine peab olema hästi jälgitav. Meie majandustarkvaraga integreeritud lahendus Telema 3PL võimaldab just seda,“ lausub Via3L IT-juht Janel Kasuk.

Iga logistikaettevõtte puhul on kriitilise tähtsusega dokumentide kiire liikuvus, olgu need siis tellimused, arved, saatelehed või vastuvõtu kinnitused. „Kui dokumendid liiguvad elektrooniliselt, on terves tarneahelas tagatud hea nähtavus, “ seletab Kasuk. Kompetentsus, liidese arusaadavus ja standardiseerimise võimalus on olulised põhjused, miks Via3L just Telema 3PL teenust kasutab.

EDI lihtsustab dokumentide edastamist

Mida rohkem partnereid on tarneahelas kaasatud, seda keerulisemaks võib muutuda kaubadokumentide vahetamine. Kasuki sõnul on erinevad partnerid aegade jooksul soovinud kasutada väga erinevas formaadis andmevahetust. Lõputu hulga erinevate kanalite ülesseadmine ning eri formaatide tõlkimine muutub ajapikku üha keerulisemaks. “Telema loodud andmevahetuskeskkond paneb partnerid rääkima samas keeles ja terminites ning see on aidanud dokumentide edastamist oluliselt lihtsustada,“ lausub Kasuk. 

Kui majandustarkvara on liidestatud, muutub dokumendivoog automaatseks ning puudub vajadus andmeid uuesti sisestada. EDI kasutades jääb dokumenditehingutest maha logi, tagades reaalajas nähtavuse ja andmete läbipaistvuse, mis on eriti oluline kolmanda osapoole logistikaäris. 

Via3L tegeleb aktiivselt oma partnerite ühendamisega EDI puhul, mis on tänu selgetele liidestusnõuetele ja standardvormingutele üsna lihtne. Telema spetsialistid on alati valmis aitama keerulisemate juhtumite puhul.

„Telema meeskonnast on olnud palju tuge keerukate voogude ja kliendilahenduste juurutamisel. Leitud on optimaalsed lahendused ning kompromissid arvestades nii meie kui ka meie partneri soove,“ kinnitab ta. 

Uued võimalused automatiseerimiseks

Via3L on rahul, et Telemal on ka kõikvõimalikke lisateenuseid. Näiteks aitab Telema Data Quality teenus puuduvate või ebatäpsete andmete täiendamisel ning vajadusel valideerimisel. Toetudes alusandmetele, Telema saab andmeid tehingudokumentidel rikastada. Toetudes kliendi sooviedle, Telema saab ka sissetulevaid dokumente valideerida ning teavitada saatjat vigadest. Lisaks pakub Telema Via3L-ile välja saadetavate e-arvete puhul ka PDF-ide loomist. 

Lähiajal plaanib Via3L katsetada ka Telema PDS lahendust loomaks tooteinfo kuldset tõtt EDI abiga. “Vajame ka tooteandmeid, kuna asume tarnijate ja jaemüüjate vahel. Excelite ja käsitöö asemel võiks kogu tooteinfo olla meie tarkvarasse lihtsalt sisseloetav,” lausub ta.

Üle 2000 säästetud töötunni iga kuu

Kasuki sõnul on EDI teenus kindlasti oluline äri võimaldaja, sest ilma digiühendusteta logistikaäri enam ajada ei saa. „Meie tellimuste arv on iga kuu kümnetes tuhandetes, sellise mahu käsitsi töötlemine pole lihtsalt võimalik,“ märgib ta. Hinnanguliselt säästab saabuvate tellimuste automatiseerimine ligikaudu 25 minutit tellimuse kohta. Nii säästis Via3L augustis üle 2000 töötunni ainuüksi tellimuste sisestamise pealt. See arvutus ei kajasta arvete, saatelehtede, vastuvõtutellimuste jne käsitlemist. Kui soovid teada, palju teie ettevõte säästaks EDI abil, külasta EDI kalkulaatorit.

 

Kõigile neile, kes soovivad, et info liiguks süsteemide vahel kiirelt ja efektiivselt ning inimesed keskenduksid rutiinse andmetöötluse asemel sisukale tööle, soovitab Via 3L IT juht Janel Kasuk Telema teenuseid: “EDI liigutagu andmeid, inimesed arendagu ärisuhteid.”

Loe Telema teenuste kohta või võta meiega ühendust, et leida sobivaim teenus teie ettevõttele.