W.EG. Eesti OÜ: EDI abil parem ostuprotsess

EDI, EDI Supplier kliendilood, Kliendilood, Uudised

W.EG. Eesti OÜ: EDI abil parem ostuprotsess

Telema EDI Buyeri kasutuselevõtt on aidanud W.EG.-il oma ostuprotsess automatiseerida. Ostujuhi Bogdan Onoshko sõnul on elektroonilisele andmevahetusele üleminek lühendanud varude täiendamise ajakulu, mis omakorda on suurendanud klientide rahulolu.

W.EG. Eesti OÜ on juhtiv elektrimaterjalide hulgimüüja Eestis, mis kuulub maailmakuulsasse Würth Gruppi. “Mida suuremaks äri kasvas, seda aeganõudvamaks paberdokumentide käitlemine muutus. Ettevõtte kasvades oli seega vaja leida tõhusam viis suure hulga tehingute ja tellimuste haldamiseks,” kommenteerib Onoshko. Näiteks sooviti tellimusi elektrooniliselt edastada oma suurtele tarnijatele ABB AS ja Schneider Eesti AS-ile. Vähem tähtis polnud ka elektrooniliste saatelehtede jõudmine otse laosüsteemi.

 

Koostööpartneri valikul oluline eelnev EDI kogemus

Nii hakkas W.EG. Eesti OÜ otsima elektroonilise andmevahetuse lahendust, mida oleks võimalik integreerida ettevõtte äritarkvara Axaptaga. “Otsisime lahendust, mis võimaldaks kiiret ja turvalist elektroonilist andmevahetust partneritega, toetaks ostutellimuste edastamist ja kinnituste ning arvete vastuvõtmist,” kommenteeris ostuosakonna juht. Ettevõte soovis uue lahenduse abil saavutada dokumentide käitlemisel suuremat efektiivsust ja täpsust.

W.EG. Eesti OÜ valik Telema kasuks põhines eelkõige Telema heal mainel ja pikaaegsel kogemusel EDI valdkonnas. Samuti vastas Telema pakutav lahendus kõige paremini ettevõtte vajadustele ja nõudmistele. W.EG. Eesti OÜ jaoks oli EDI juurutusprotsess sujuv. Telema meeskond juhendas ettevõtet kogu protsessi vältel ning aitas kaasa elektroonilisele andmevahetusele üleminekul. Kui uue lahenduse juurutuse käigus tekkis tehnilisi väljakutseid, oli Telema meeskond alati olemas ja aitas neid ületada. Vaadates tagasi EDI juurutusprotsessile, tõdes Onoshko, et koostööd Telemaga võib iseloomustada kolme märksõnaga: “Professionaalne, usaldusväärne, tõhus!”.

 

EDI suurendab klientide rahulolu

Esimese kuue kuuga alates Telema EDI Buyer teenuse kasutuselevõtust 2022. aasta alguses kasvas W.EG. Eesti OÜ dokumendimaht 300 dokumendilt 4000 dokumendini ehk rohkem kui 10 korda. Kokku vahetas ettevõte 2022. aastal EDI teel 34 tuhat dokumenti. Onoshko sõnul võib juba praegu tõdeda, et Telema EDI teenuse kasutuselevõtt on ennast igati ära tasunud.

“Jälgime mitmeid mõõdikuid, nagu elektrooniliste dokumentide osakaal, vigade arv dokumentide käitlemisel ja protsesside kestvused. Dokumentide käitlemisel on oluliselt vähenenud ajakulu ja vead ning samas on suurenenud äriprotsesside efektiivsus,” toob ostuosakonna juht välja. Muuhulgas säästetakse ka töötajate aega, kuna andmete sisestamine puudub ja töötajad saavad keskenduda olulisematele ülesannetele.

Rahul on ka kliendid. Tänu EDI-le on ettevõte suutnud pakkuda oma klientidele paremat kliendikogemust, kuna andmevahetus partneritega on oluliselt lühendanud varude täiendamise ajakulu

 

Digitaliseerimine on prioriteet

Kui Onoshkolt küsida, kas nad soovitaksid EDI oma koostööpartneritele, siis vastus on kindel “Jah!”. Ettevõtte kogemuse põhjal aitab see tõsta äriprotsesside efektiivsust, vähendada vigu ja ajakulu ning parandada partnersuhteid. Täna on ettevõte kogu oma tellimuste mahust digitaliseerintud 25 protsenti, kuid ostuosakonna juhi sõnul on lähiaastail plaanis jõuda 50 protsendi peale. “EDI on oluline tööriist kaasaegse ettevõtte jaoks, kes soovib olla konkurentsivõimeline ja tõhus,” lisab Onoshko.

 

Ettevõttest W.EG. Eesti OÜ

W.EG. Eesti OÜ tegutseb erinevate nimede all juba aastast 1992, pakkudes elektrimaterjale ehituse, elektrivõrkude, tööstuse ning valgustuse valdkonnas. Ettevõtte müügivõrk katab kogu Eestit, kuid keskladu asub Tallinnas, mille valikus on on rohkem kui 6000 toodet. Ettevõttes töötab 116 oma ala spetsialisti ja ettevõtte käive oli 2022. aastal 60 miljonit eurot. W.EG. Eesti OÜ kasutab MS Dynamics AX majandustarkvara.

Arvutage, kui palju säästaksite kasutades Telema EDI Buyerit või võtke meiega ühendust alloleva vormi kaudu.

  • (kohustuslik)